Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2011 14:07 - Цветна бременност
Автор: ihi Категория: Тя и той   
Прочетен: 5191 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 23.08.2011 18:01


Цветната бременност предизвиква много дискусии сред жените, които мечтаят да станат майки. Съществува огромна заблуда сред обществото, че „цветна“ бременност е медицинско понятие, което назовава определен тип бременност.

Истината е, че цветна бременност е определение, което са измислили обикновените хора и няма такъв медицински термин.


Какво представлява цветната бременност?

За цветна бременност говорим, когато всеки месец в периода, когато трябва да й дойде цикълът, бременната жена получава кръвотечение, подобно на менструацията. Консистенцията му обаче се различава - по-слабо е, по-бледо на цвят и трае по-кратко време.

Каква е причината за настъпването на цветна бременност?

Най-добрият вариант е това да е безобидно състояние, при което жената получава кръвотечение, но няма реален медицински проблем. Има жени, при които то спира след първите няколко месеца, а при други продължава през цялата бременност и всичко протича в рамките на нормалното.

sex shop

Какви рискове крие цветната бременност?


Първият проблем който може да създаде една цветна бременност е това, че жената може да не разбере, че е бременна, тъй като се заблуждава, че цикълът й е редовен. Често, когато не очакваме или нямаме желание да забременеем, ние не се замисляме и не следим тялото си. В такива ситуации бременността може да не бъде хваната навреме и жената да разбере, че е бременна на по-късен етап, когато вече не може да прекъсне бременността си.

Затова, ако сте сексуално активна, трябва внимателно да следите тялото си и да обръщате внимание на всички признаци на бременност , не само на спрялата менструация.

В някои случаи цветната бременност може да е резултат от медицински проблем. Кръвотечения от сорта биват предизвикани, ако случайно имате извънматочна бременност. При други случаи кръвотечението може да е признак на предстоящ спонтанен аборт или на друг вид гинекологичен проблем.

Ако случайно се съмнявате, че карате цветна бременност, в никакъв случай не се успокоявайте, че това е нормално и няма защо да му обръщате внимание. Детайлният преглед при специалист е задължителен, особено ако не е доказано, че цветната бременност е безобидна и не може да предизвика усложнения.




Гласувай:
1




Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ihi
Категория: Тя и той
Прочетен: 15580
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031